Problem z dzwiękiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wytrych59
    Classic
    • 2020
    • 0

Problem z dzwiękiem

aksia89, zdrowia, szczęścia, pomyślności. Sto lat :kwiat
  • wytrych59
    Classic
    • 2015
    • 11

Problem z dzwiękiem

Witam.
    Mam problem w mojej Octavii z nagłośnieniem.
    Radio po włączeniu gra tylko na tylnych głośnikach po ok 15-20 min włączają się przednie głośniki. Myślałem że problem leży po stronie radia więc wymieniłem radio Stream na Bolero i objaw ten sam .
    Proszę o podpowiedź co tu jest nie tak i jak temu zaradzić.
    Jeszcze jedno pytanie czy ten getoway jest dobry bo taki mam zainstalowany
    1K0 907 530 P
    Pozdrawiam wytrych59

Komentarz

• meehoo
      Classic
      • 2013
      • 26

Podepnę się pod temat chociaż ja mam inny problem. U mnie czasem przerywa lewy wysokotonowy z przodu. Jak zrobię głośniej to zaczyna grać. Gdzie zacząć poszukiwania? przy głośniku czy przy radiu? Poza tym, wymieniłem jakiś czas temu radio ze Swinga na Bolero, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie?
      Moja Octa:
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=83105

Komentarz

• kowaltom99
        Rider
        • 2009
        • 743
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Problem z dzwiękiem

Zamieszczone przez wytrych59
        Witam.
        Radio po włączeniu gra tylko na tylnych głośnikach po ok 15-20 min włączają się przednie głośniki. Myślałem że problem leży po stronie radia więc wymieniłem radio Stream na Bolero i objaw ten sam .
        1K0 907 530 P
        Pozdrawiam wytrych59
        Czyli problem w okablowaniu. W pierwszej kolejności polecam sprawdzenie przejścia drzwi-karoseria. W tej gumie potrafią się dziać różne cuda. Może coś nie stykać, być przetarte itp. Po rozgrzani zaczyna przewodzić.

Komentarz

• wytrych59
          Classic
          • 2015
          • 11

[O2] Re: Problem z dzwiękiem

Zamieszczone przez kowaltom99
          Zamieszczone przez wytrych59
          Witam.
          1K0 907 530 P
          Pozdrawiam wytrych59
          Czyli problem w okablowaniu. W pierwszej kolejności polecam sprawdzenie przejścia drzwi-karoseria. W tej gumie potrafią się dziać różne cuda. Może coś nie stykać, być przetarte itp. Po rozgrzani zaczyna przewodzić.
          Dzwięk z przodu zaskakuje równo na dwa kanały ale sprawdzę jutro co kryje się pod gumą.
          Czy kable po drodze z radia idą przez jeszcze jakąś zwrotnicę czy idą bezpośrednio do głośników?
          Pozdrawiam wytrych59

[ Dodano: Pią 13 Mar, 15 09:41 ]
          Sprawdziłem połączenia na słupkach po przepinałem wtyczki i nadal nic.
          Dzwięk pojawia się nadal po kilkunastu minutach.
          Macie jeszcze jakieś sugestie .
          Pozdrawiam wytrych59

[ Dodano: Wto 07 Kwi, 15 14:04 ]
          Witam.
          Znalazłem problem z niedziałającym dzwiękiem .
          Przyczyna tkwiła w tej skrzyneczce (bo nie wiem co to jest) po wyjęciu bezpiecznika 2A radyjko gra bezproblemowo.
          Mieliście taki przypadek ?
          Załączone pliki

Komentarz

• szefo406
            Classic
            • 2015
            • 1

Witam
            U mnie jeszcze gorzej. Radio stream teoretycznie działa bo zasilanie jest.. Usterka pojawiła się w trakcie jazdy. Muzyczka sobie grała po czym usłyszałem trzask w głośnikach i zapadła cisza. Dodam, że radio się nie wyłączyło. Po włączeniu płyty też cisza. Jedyne co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie kabli, ale wydaje się ze raczej nie mogły same wypaść z radia. No chyba że to też ta tajemnicza skrzyneczka jak u kolegi wytrych59. A tak swoją drogą ciekawe co to za urządzenie. Będę musiał też tego poszukać..

Komentarz

Pracuję...